Friday, August 29, 2014

სამზარეულო ისტორია

ბოლო წლებში, დიზაინერების ინტერ'ინტერიერი მსოფლიოს გადაიხადოს მჭიდრო ყურადღებას სამზარეულო ჭურჭელი და სამზარეულოს ზოგადად. პირველი, სამზარეულო არის სრულიად არ ემსახურება, როგორც კვება და მყუდრო სახლში შეკრების. ისტორიული ქრონიკები ცნობილია, რომ საკვები მხოლოდ მეორადი სამზარეულო, ზოგჯერ საკერავი და დაუთოება, იქ იყო, fed coachmen და footmen, ერთი სიტყვით, სამზარეულო იყო ყოველთვის კომუნალური ოთახი, ყოველთვის "შავი" გაითიშება წამყვანი შესახებ, რომ კიბეებზე ქორთიარდ ქვემოთ'riding. საბჭოთა წლის, მთავრობა ამტკიცებდა, რომ ადამიანს მხოლოდ ერთი შესასვლელი, როგორც წესი, შავი, ამიტომ, შევიდა სახლში კაცი იქნება სამზარეულო. ასე რომ, სამზარეულოს გახდა ყველაზე პოპულარული ადგილი ბინა: ჯერ კიდევ, სამზარეულო, ვისწავლოთ გაკვეთილები არის დაწერილი დისერტაცია და მიიღო სტუმრები.

მთავარი ტექნიკით ბოლო დროს - bake. ეს მოხარშული, ეს იყო ხმელი ფესვები, კენკრა, ალაო, სოკო. პეტრე I ნაკრები ხის'იანა ფირფიტა: თავის საზაფხულო სასახლეში პეტერბურგში იყო აგებული (რა თქმა უნდა, ჰოლანდიური სტილის) ერთ-ერთი პირველი დაფები. და მაინც, იმ დღეებში, როგორც ფირფიტები იყო გამოყენებული ნაწილი რუსეთის ღუმელი. რუსული (სწორი საუბარი "თითბერი") ღუმელის "მუშაობდა" ორი რეჟიმები - საზაფხულო და ზამთრის. პირველ შემთხვევაში იქმნება დროს წვის აირების იყო აღიარა შევიდა მილის, და მეორე, კვამლი იყო წასული ლაბირინთში მილები, ჩავარდა გათბობა პალატა და მაშინ ატყდა გარეთ. სამზარეულო სითბო გამოიყენება გათბობის ყველა შენობაში.

ტრადიციულად რუსი კერძები დომინირებს პროცესების ლტოლვის, stewing და ჯემით. საქმე იმაშია, რომ ადრე გამოყენებული მოცულობა ღუმელის შესანახად სითბო: სამზარეულო-ჯერ დღე - დილით, მარცხენა მოხარშული ღუმელში, სანამ სადილი და საკვები იყო დაცული ცხელი. აქედან გამომდინარე თავისებურება რუსული სამზარეულო ტექნიკა, რომელიც დღემდე მოაღწია: ტანჯვას ამ ღუმელი-სუპი - უნიკალური, შეუდარებელი კერძი. დანერგვა ფირფიტები მოვხარშოთ და simmer გახდა უფრო პატარა, და m'ხორცის ისწავლა საზ ცალკე ნაწილი ცალი ნაცვლად მთელი მდგომარეობაში. სამზარეულო ჭურჭელი, ძალიან, ძალიან შეიცვალა. და არ შეეხო გერმანიის გავლენის ერთად'გამოჩნდა ბანკში,, პან,, პან, და სხვა. პიტერ, - მიმართა რუსეთის ხელოსნები ერთად ზარი გათავისუფლების ყველა მათი კერძები, კარგი უნარები გამოყენების წინააღმდეგ საზღვარგარეთ". ასე რომ, 1724 შეიქმნა ცნობილი ქარხანა ა. კ Grebenshchikov, სადაც დაიწყო გააკეთოს კერძები მზადდება გამომცხვარი თიხის ფერადი მინანქარი და faience და ფაიფური.

სპეციფიკა სამზარეულო style ნივთები და შიდა'jer სამზარეულოს ნებისმიერ დროს სარკე ერთმანეთს. დასაწყისში XIX საუკუნის არსებობს სპეციალური ხელსაწყოები და აქსესუარები სამზარეულო არ იყო გათვალისწინებული ტიპის სამზარეულო ჭურჭელი ქმნის ვიტ და ingenuity, დიასახლისი. ელენა ძიება, მაგალითად, მისი ცნობილი წიგნი "საჩუქარი ახალგაზრდა დიასახლისები" ურჩევს, რომ დაძაბულობა ბულიონი მეშვეობით გააუქმა შესაგროვებლად, on ფეხები, რომელიც გადაჭიმული ნაჭრის ხელსახოცი.

ძირითადი მოწყობილობები დისტანციურად მსგავსი თანამედროვე ტექნიკით, ფოლადის trowel და m'grinder. პირველი ნახსენები d'aarabs შეხვდება ბოლოს XIX საუკუნეში და მის ფარგლებს გარეთ. გამოფენა Buffalo (აშშ), რომელიც არის ერთგვარი გამოფენა მიღწევები ეროვნული ეკონომიკის, მ'sorubi გამოიწვია furore. დააჭირეთ მკაცრად შეაქო ახალი მექანიზმი და ისაუბრა უპრეცედენტო ტრიუმფი ტექნიკით, სამზარეულო, მნიშვნელოვნად შეუწყობს მუშაობის შემდეგ Housewives. კატალოგი გამოფენა თქვენ შეხვდებით პირველ grater drum-type "დასუფთავების რადიშ, ქოქოსის, გოგრა, lemons, ყველი, კიტრი, და ასე შემდეგ ". ბუნებრივია, ეს ტექნიკური მიღწევების იყო ოკუპირებული ძალიან ბევრი ფართი სამზარეულო, იწონიდა არა ერთი კილოგრამი, ეს იყო რთული, დაიბანეთ, და ისინი სწრაფად rusted. რუსეთში ამჟამად სახეხი საკვები იგივე ძველი გზა გამოყენებული, ნაღმტყორცნებიდან, უბრალო ლითონის trowel და sieve.

რატომღაც ზე XIX საუკუნეში იყო ბუმი შექმნა მრავალი სამზარეულო სიახლეები: მეტი, ვიდრე 185 პატენტები რეგისტრირებული იყო მხოლოდ ზოგიერთი ქარხნები და დაახლოებით 500 - ყველა სახის კარტოფილის-და iablocichin. ერთად'არსებობს პირველი ტოსტერები, და კიდევ შემავსებლის, ძეხვეული. საინტერესო ფაქტი: ამერიკული ლიტერატურა, პირველი, ცოტა სარკასტული ნახსენები რაღაც, როგორიცაა, ჭურჭლის სარეცხი მანქანა არის ნაპოვნი 1867 წელს, წიგნი ლუიზა შეიძლება Alcott-ის "კარგი ცოლი": "... აზრი არა აქვს რკინის საქონელი: toy piggy Bank for coppers მშვენიერი ტანკი, დაიბანეთ კერძები წყვილი და ემუქრება აფეთქების დროს ეს პროცედურა ".

ტრადიციული რუსული სამზარეულო მოწყობილი, რკინის სია საქონლის მოიცავს 700-ზე მეტი ერთეული: Taganka, capelin, მაშები, შეიძინა მათთვის (ახლა rocking chair), bakeware და აღდგომა. ტექნიკის არის ან ჰოოპ on ფეხები, რომელიც მსახურობდა მხარდაჭერა საყოფაცხოვრებო ჭურჭელი, თუ საკვები მოხარშული უფლება ცეცხლი, ან ბინა რკინის ბეჭედი, რომელთა დიამეტრი 175 მმ შედუღებამდე სამი ფეხები მას. Capelin (მოწყობილობა, სადესანტო და მოხსნის პან ღუმელი) AC არის დიდი (45 50 სმ) ფოლადის წნელები პატარა ჩანგალი ბოლოს. როდ capelnica უნდოდათ ან მოხვდნენ მწვავე ქსოვილით ან დააყენა ბუში ხეები'იან გაუმკლავდეს. უნიკალური მოწყობილობა აპარატურის'მდუღარე წყალი, რომელსაც არ აქვს ანალოგებს არ არის სხვა ქვეყანა მსოფლიოში, არის samovar. წარსულში თითოეული სახლი samovar ოკუპირებული მნიშვნელოვანი ადგილი ინტერ'მისაღები და სასადილო ოთახი, რომელიც ჩამოტანილი სამზარეულო სპეციალურად ჩაის. დროს კვება ეს მაგიდაზე ან სპეციალური მაგიდა, ჩაის მოსაკლავად საყვარელი ან უფროსი ქალიშვილი. Samovar შედგებოდა vases (ეს - roaster ნახშირის tube), სახელურები, სანთურები ჩაიდანი, მაგისტრალური გასაღები. თანდათან samovars იყო, როგორიც ჩაიდნები და არა დეკორატიული vases, გახდა უფრო ადვილია და უფრო, და საბოლოოდ გახდა ელექტრო.

მიუხედავად იმისა, რომ ყველა ჭურჭელი რუსულ სამზარეულოს, იყო ძალიან მარტივი, იქ იყო კიდევ ერთი ადგილი, სადაც ინჟინრები, რომ დრო აღმოჩნდა სრული ძალით. 1755 წელს, ეკატერინე II-მ გამოსცა განკარგულება, რომელიც საშუალებას "მხოლოდ ერთი დიდებულები და არავინ" წარმოების არაყი. არაყი იყო მაშინ მოუწოდა ექსკლუზიურად "არომატიზებული არაყი. Distillery გახდა პრივილეგია კეთილშობილების და არ არ იბეგრება, ამიტომ მემამულეების გამიხარდა, გამოგონებისა და გაუმჯობესება ყველა სახის დისტილაციით სისტემები, გამწმენდი მექანიზმები სპირტები (ჩვეულებრივ, გამოყენებით მხოლოდ ბუნებრივი coagulants - კვერცხი თეთრკანიანი, რძე, მიაღწია მაღალი ხარისხის გაწმენდა) და სხვადასხვა მეთოდები, არომატიზატორი. არაყი იყო "გასაგებია, როგორც კრისტალი", და გამოხდის აპარატი იყო არც სათაური სიამაყე. თითოეული მიწის მესაკუთრე იგრძნო პატივი-ვალდებული არ liqueurs ყველა ასო ანბანი: anise, არყის, ალუბლის, მსხლის, ნესვი, Ozhigova, Zholudeva, ნადირობა, RGBA, guelder გაიზარდა, d'შესაძლოა, Nogotkov, ზღვის buckthorn... რომ იყო, ვიდრე მკურნალობა". ეს მოხდა feasts მიწის მესაკუთრეთა მოსაკლავად რამდენიმე წვეთი სხვადასხვა tinctures ჭიქა, და მთიულური სახის კონკურსის: საჭირო იყო ვხვდები, რომლის არაყი არის კოქტეილის.



და მთავარი კრიტერიუმი არჩევანი ინგრედიენტები, სახის ყოველთვის იყო, პირველ რიგში, მათი სამკურნალო თვისებები, და მაშინ fun კუჭის. აქედან გამომდინარე, არყის იყო აღქმული, არა მხოლოდ როგორც წამყვანს ამა თუ იმ საკვები, არამედ, როგორც პროფილაქტიკური საშუალება.
ნაკლებობა თანამედროვე საყოფაცხოვრებო ნივთები და დიდი რაოდენობით აქციები მოჰყვა, რომ საჭიროა უფრო სამზარეულო კომუნალური ოთახი - მყინვარი, მარანი. ეს განსაკუთრებით ეხება სასამართლოში. ახლა ასეთი შენობები ან შენახული, როგორც მუზეუმის ექსპონატები, ან რაიმე სამთავრობო რეზიდენციების. საინტერესოა აღწერილი საფრანგეთის საპრეზიდენტო სამზარეულო 70-იან წლებში გასული საუკუნის წიგნი Joelle ნორმები და P'ხელახლა dons "ფრანგული სამზარეულოს p'ხუთი პრეზიდენტები. მოგონებები საზ ელისეის სასახლეში ".

"ეს იყო დიდი ოთახი, საზომი, დაახლოებით, 200 კვადრატული მ, მაღალი vaulted ჭერის: 5 მეტრის ქვეშ თაღოვანი და 3 მეტრი დროს კედლები... მას შემდეგ, რაც მისასალმებელი gendarme, უცვლელად იყო მორიგე, მე და ჩემი კოლეგები გადმოკვეთა ეზოში მერე ქვემოთ სარდაფში ძალიან ციცაბო და ვიწრო, არა უფრო მეტი, ვიდრე მეტრი, სიგანე, კიბეებზე რომ შეიყვანს სამზარეულო. ეს ჩვენ გამოვიარეთ ხანია და საკმაოდ ახლოს ჭურჭლის სარეცხი მანქანა, ორივე მხარეს, რომელიც იდგა მაგიდა, დაფარული ალუმინის, ტყვიის და კალის. ასეთი გაშუქება SIP'aktualo გავლენა შემოდგომაზე სამზარეულო ჭურჭელი და იცავდნენ სპილენძის ტაფები ეხლა ნაადრევი ზიანი. ომამდე წყალი, სარეცხი კერძები მაინც გაათბო ერთად სანთურები მოქცეული თითოეული ტანკი... რეალურად სამზარეულო გამოეყო ჭურჭლის სარეცხი მანქანა დანაყოფი. ყველა უზარმაზარი სივრცე, თავის მხრივ, დაყოფილი იყო ორ ნაწილად. პირველი იყო საკონდიტრო ნაწარმი, რომლის მეშვეობითაც ჩვენ გავიდა მეორე ოთახში. ცენტრალური ადგილი საკონდიტრო 40 კვადრატული m მიერ იყო ოკუპირებული ოთხი მეტრი ჭრის მაგიდა, რომელიც ჩვენ დროს დასვენების, ხშირად თამაში ping-pong. ახლოს ღუმელი, აშენდა მარჯვენა კედელზე, იყო ღუმელი burner, და ნიშები იყო შემკული საკონდიტრო ფორმა სპილენძის. Confectioner მუშაობდა თვალწინ კაბინეტი მზარეული, აღსანიშნავია ორმაგი მინის კარი. სიღრმეში ოფისი მდებარეობს, სადაც ჩვენ ინახება საგანგებო მიწოდება პროდუქტები ".

გასულ წელს პეტერბურგში გადაწყდა, რომ ხელახლა ისტორიული და კულტურული კომპლექსი "Yusupov სამზარეულო Yusupov სასახლეში. სტუმრები სასახლის პირობა დადო, არა მხოლოდ იმის დემონსტრირება, საინტერესო ისტორიულად აღდგენილი სამზარეულო princely სასახლე XIX საუკუნეში, მოიცავს რემონტი სამზარეულო შიდა'შინაგან საქმეთა მყინვარი, ღვინის სარდაფები, მაგრამ ასევე უზრუნველყოფს შესაძლებლობა დააგემოვნოთ კერძები მიერ ბებერი ორიგინალური რეცეპტი და მსახურობდა სტილი წარსულში eras.

აღსანიშნავია, რომ რაციონალური ფორმა, საყოფაცხოვრებო ნივთები, განვითარებული, ძალიან ადრე, და თანმიმდევრულად მეორდება, თითქმის გარეშე მოდიფიკაცია, საუკუნეების მანძილზე. ყველაზე მათგანი ინახება ცხოვრების თანამედროვე სოფელი.

ახალი კულინარია ტექნიკის (მაგ., frying შემწვარი), გულისხმობს, რომ საჭიროა ახალი სამზარეულო მექანიზმები, და, აქედან გამომდინარე, ცვლილებები უწყებათაშორისი'jer სამზარეულოს ზოგადად. რევოლუციის სამზარეულო შიდა'Yeri მოხდა 1920, როდესაც გამოიგონა ელექტრო ღუმელი. 1922 წელს ამერიკის სტივენ Poplawski გამოიგონა ბლენდერში.

ინოვაციები მიიღოს root ცუდი, რადგან, მიუხედავად იმისა, რომ დასაწყისში XX საუკუნის გამოირჩეოდა მასობრივი საყოფაცხოვრებო electrification, არა ყველა ბედნიერი, რომ ახალი ინსტრუმენტები საჭიროებს ელექტროენერგიის.

მაგრამ ხარისხობრივი ცვლილებების განვითარების სამზარეულო ტექნიკით ჩატარდება მხოლოდ მას შემდეგ, რაც მეორე მსოფლიო ომი. მხოლოდ ამის შემდეგ,',, ახალი მასალების და იცვლება დამოკიდებულება დროის სამზარეულო. მწარმოებლები ვცდილობთ უზრუნველყოფს კომფორტს და cosiness იყიდება დიასახლისი. დიზაინერები ექსპერიმენტებს ახალი მასალები და ფორმა სამზარეულო ნივთები და ჭურჭელი. სხვათა შორის, ძალიან ცოტა ადამიანი ვიცი, სად ტრადიცია, კადრები-ტესტირება ნაწილი, სამზარეულო ავეჯით (გაზქურა, ნიჟარა, მაგიდა) ერთად ერთი კედელი, და სასადილო მაგიდა და კარადები ერთად ჭურჭელი ერთად სხვა, მცირე ვარიაციები, რა თქმა უნდა. პირველი მსოფლიო ომის შემდეგ ძირითად ქალაქებში გერმანია იყო დეფიციტი ხელმისაწვდომი დაქირავება საცხოვრებელი. უნდა შეიქმნას საბინაო პროექტის სამუშაო ოჯახების დაბალი შემოსავლები. ეს მიზანი მიღწეულ მიერ ავსტრიელი არქიტექტორი მარგარეტ, პარიზი-Ljack. მარგარეტ უკვე შექმნილია კომპაქტური სამზარეულო ზომა 1, 9 მ 3, 4 მ, ერთად ერთი კედელი, რომელიც იყო ელექტრო ღუმელი, და ერთად სხვა კაბინეტები ჭურჭელი და სხვა ნივთები. ერთ ბოლოს იყო კარი დროს სხვა ფანჯარა მთელი სიგანის კედელი. ეს სამზარეულო იყო განკუთვნილი, მხოლოდ სამზარეულო. პატარა სიგანე არა მხოლოდ ზოგავს სივრცეში, არამედ ამცირებს რაოდენობის ნაბიჯები, რომელიც უნდა გაეკეთებინათ დიასახლისი. როგორც მიუთითებენ გერმანულ პრესაში, "ქალის დახარჯული ნაკლები დრო სამზარეულო და აღარ შეუძლია მუშაობა ქარხანა ან ოფისში." და ბოლოს, სამოცდაათიანი გასული საუკუნის სამზარეულო ხდება მსგავსი, რასაც ჩვენ ვხედავთ, თანამედროვე ბინების და დირექტორიების უძრავი ქონება.

მარია წრიული

წყარო: ქალაქი მიმოხილვა უძრავი ქონების

წყარო: www. eremont. ru

No comments:

Post a Comment

Яндекс.Метрика