Saturday, March 29, 2014

კულტურის ღვინის შენახვის

შექმნა ღვინო არის ხელოვნება სახვითი და გასაკვირი. დაბადების კარგი ღვინო არის რთული და რთული-თავსებადობა'არის დაკავშირებული უზარმაზარი ძალისხმევა, დაწყებული ვაზის, რომლის ასაკი შეიძლება იყოს მრავალი ათეული წლის... Blasphemous შენარჩუნება სასმელი, რომელიც ინვესტიცია იმდენად ფიზიკური და კიდევ ფსიქიკური ძალა, ამ მარტივი მაცივარი ახლოს საკვები. ღვინის შენახვა, რადგან ეს მოითხოვს გარკვეულ კულტურის, ესთეტიკის, ეს არის იგივე ხელოვნების, როგორც მისი წარმოება. შექმნათ და შეინახოთ გასაოცარი კოლექცია დღეს არა მხოლოდ სარდაფები, ძველი ციხე, მაგრამ იმ პირობებში, თანამედროვე სახლები და ბინები. ნუ კარგი ღვინო იმდენად მნიშვნელოვანია, როგორც შეიცავს purebred ძაღლი ან შეაგროვოს ნამუშევრები. მაგრამ თანამედროვე ტექნოლოგიები საშუალებას, რომ შევქმნათ კეთილშობილი სასმელი ღირსეული პირობების გარეშე გაყვანაა ძალისხმევა ნაწილი მისი მფლობელები.

პირობები მარანი იგივეა, ყველა

ექსპერტები აღნიშნავენ, რომ დიდი რაოდენობით კარგი ღვინოები მიეწოდება რუსეთში, კერძოდ, მოსკოვში, ნაადრევია. ბევრი მათგანი არ არის მზად გამოყენება და საჭიროებს დაფარვაზე შესაბამისი პირობები.
ხშირ შემთხვევაში, ადამიანი, დიდად underestimate მნიშვნელობა სათანადო ღვინის შენახვის. ხშირად ღვინო, მოტეხილი მხოლოდ იმიტომ, რომ ის იყო შენახული შეუსაბამო პირობები, ზოგჯერ კი ოთახის ტემპერატურის. ეს არის ძალიან სამწუხარო, როდესაც ზოგიერთი იშვიათი ციხე ღვინის საზეიმო მომენტში მოულოდნელად "შოკისმომგვრელი" ნიშნები ასაკის, ჟანგვის და სხვა უსიამოვნო გემოს... თუ კაცს ნამდვილად უყვარს ღვინო, წითელი, თეთრი, ვარდისფერი ან შამპანური, იხილეთ ეს გრძნობა, და მაღაზიაში ის იქნება სწორი. ღვინის მოითხოვს ფრთხილად და ყურადღებიანი დამოკიდებულება იქნება და მადლობა გადაუხადა მას თავისი ლამაზი და კეთილშობილი შემადგენლობა გემო და არომატი.
მაგრამ, მაცივარი, არასოდეს ინახავენ ღვინოს. ძალიან მშრალი ჰაერი, არათანაბარი ტემპერატურა, პლასტიკური კედლის, ჭარბი ვიბრაცია. მით უმეტეს, თუ ახლოს, ღვინის მაცივარი სხვა პროდუქტები, რომლებიც ინახება, შემდეგ ვხსნით მას დღეში რამდენჯერმე. ეს შექმნის დამატებით ვიბრაცია, და მუდმივად ჩართული ფონზე, რომ აღარაფერი ვთქვათ სუნი, რომელიც აღიქვას ღვინო. მაცივარი არის განკუთვნილია შენახვის პროდუქცია. ღვინის კაბინეტი არის მხოლოდ ღვინო! რა თქმა უნდა, თუ თქვენ შეიძინა ერთი ბოთლი და მას სჭირდება, რათა cool ადრე სასმელი, არის შესაფერისი ამ მიზნით და ჩვეულებრივი მაცივრით, მაგრამ chill ღვინის მნიშვნელოვანია, რომ გარკვეული ტემპერატურა თავს ყველა ნიუანსი გემო და არომატი, რათა ბუკეტი ღვინის გამოიხატება, ყველაზე ნათლად. ისე კი ნაკადის (ჯარისკაცი) ღვინის მოითხოვს გარკვეული კულტურა.
ღვინის მოყვარულებს იცით, რომ საუკეთესო ადგილი შესანახად ეს სასმელი, ვიდრე მარანი, კაცობრიობის გამოიგონა. მაგრამ არა ყოველთვის არსებობს შესაძლებლობა, რომ აღჭურვა დაწესებულებაში. თუმცა, არსებობს რამდენიმე ღირსეული კომპრომისული გადაწყვეტილებები. კერძოდ, თქვენ შეგიძლიათ შეიძინოთ კარგი ღვინო კაბინეტში ან მოაწყოს ღვინო ოთახი. სასარგებლოდ თანამედროვე ტექნოლოგიები საშუალებას ხელახლა იდეალური პირობები, ამ ღვინის მარანი.

ღვინის გაგრილების კაბინეტი

Liebherr WKes 4177 GrandCru
ფასი: 68 400. 00 რუბლი / ნაჭერი
დაკავშირებით პირობებში შენახვის, ყველა ღვინის ისინი იგივე: ტემპერატურის დიაპაზონი 12-14 გრადუსი C. არარსებობის ფონზე, საშუალოდ 70% ტენიანობა, სავენტილაციო, სუფთა ჰაერი, დანარჩენი (ვიბრაცია) და ჰორიზონტალურ მდგომარეობაში. Misconception, რომ თეთრი და ცქრიალა ღვინოები უნდა იყოს შენახული დაბალ ტემპერატურაზე, წითელი - უფრო მაღალი. სინამდვილეში, ტემპერატურის სხვაობა არ არის, შენახვისა და წარდგენის წესი (ე.წ. მომსახურე ღვინოები. მაგიდასთან სხვადასხვა სახის ნამდვილად მსახურობდა სხვადასხვა ტემპერატურის დროს. მნიშვნელოვანია გვესმოდეს, როდესაც მოგვარებით მარანი ან შეძენილი ღვინო კაბინეტი. რა გააკეთა ტური ცნობილი ღვინის მეურნეობები, როგორიცაა ბორდო ან სხვა შატო, რომელიც უკვე დიდი ხანია წარმოების ღვინო, შეგიძლიათ დარწმუნებული ვარ, რომ თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინოები ყოველთვის ინახება სარდაფში მწარმოებელი. სარდაფში ნებისმიერი მეღვინე ტემპერატურა, ტენიანობა და სხვა პირობები იგივეა, ყველა სახის ღვინო.
სარდაფში კომპეტენტური კოლექციონერი ასევე ყველა ღვინოები ინახება ერთი გარემოში. გაზიარება ღვინო შენობაში მხოლოდ რეგიონში, სტილის, წლის გამოიღო (vintage)...

ღვინის კაბინეტი - არისტოკრატული-sufficiency

იდეაში, ღვინო უნდა ინახებოდეს ისეთ ადგილზე, სადაც ეს არის მოხარშული. ნებისმიერი სატრანსპორტო გავლენას ახდენს გემოვნების და არომატული მახასიათებლები სასმელი. პრაქტიკაში, თუმცა, ვერ გააკეთებს გარეშე. ზოგიერთი ექსპერტები აცხადებენ, რომ ასეთი სტრესი რიგი ღვინოები კი შეიძლება იყოს მომგებიანი. ალბათ ეს არის ასე. მაგრამ უკან შენახვა.
დღეს ეს მოდური აქვს სახლში ღვინო კაბინეტი. პროდუქცია ქვეშ ეს სათაური უფრო ი ონლაინ მაღაზიები შემდეგ სხვა ნივთები. მაგრამ ხშირ შემთხვევაში ეს "რაღაც"till ღვინის საცავი არაფერი აქვს. როგორც წესი, მოცულობის ასეთი ნაწარმის დროს დაიწყოს / შეწყვიტოს ვიბრაციული ძლიერია, ტენიანობა ეს კაბინეტები არ არის საკმარისი, ავტომატიკისა არ არის მკაფიოდ არეგულირებს მიკროკლიმატი შიგნით კაბინეტი, არ სავენტილაციო და სხვა აშკარა და ფარული დეფექტები. ასე რომ, ღირს იმის გათვალისწინებით, ადრე ყიდულობენ ამ პროდუქტს.
არჩევის თქვენი პირველი ღვინო კაბინეტი, ყურადღება ფასი. ძალიან კარგი კომბინაცია ფასი და ხარისხი - დაახლოებით 100 ათასი მანეთი შენახვის მინისტრთა კაბინეტის 120 ბოთლი. ეს არ ბრწყინავს დიზაინერი სრულდება, მაგრამ, როგორც წესი, ძალიან ზუსტად და პროფესიონალურად საბაჟო მიკროკლიმატი. თუმცა ფასი არ არის ერთადერთი განმსაზღვრელი ფაქტორი. ძალიან მნიშვნელოვანია, ხარისხის workmanship და მასალები. შიდა კედლები შემთხვევაში უნდა მოხდეს გოფრირებული ალუმინის ან ფოლადის. ეს არის ერთ ერთი მნიშვნელოვანი კრიტერიუმი, და ნასყიდობის ფასი ასეთი საქონელი არ შეიძლება იყოს დაბალი და, შესაბამისად, მისი ხარისხი იქნება მაღალი. თუ შიგნით კაბინეტი პლასტიკური კედლის, ის ხშირად რჩება ძლიერი დამახასიათებელი სუნი უხარისხო პლასტმასის, რომელიც განეკუთვნება naviserver. და ღვინო, როგორც ცნობილია, ადვილად შთანთქავს ნებისმიერი სუნის. სხვათა შორის, რატომ არ შესანახად თქვენი ღვინის ერთი ჩვეულებრივი მაცივარი საკვები.... პლასტიკური, ისევე, როგორც ნებისმიერი სხვა უცხო გემოს, უიმედო ჩაშლის კეთილშობილი სასმელი. ასევე კაბინეტები პლასტიკური კედლები აქვს პრობლემები თანაბარი განაწილება ტემპერატურა და ტენიანობა.
ეს ღვინო კაბინეტი უნდა შეიძინოთ მხოლოდ სპეციალიზირებულ მაღაზიებში ან დისტრიბუტორი'დისტრიბუტორები - სადაც თქვენ შეგიძლიათ მიიღოთ კონსულტაციები, საბჭოს, გაეცნოს სპეციალური ლიტერატურა, სიაში კატალოგები, რომ ნახოთ პროდუქციის ნაჩვენები საათზე, საგამოფენო დარბაზში.

დანიშვნის ღვინის საცავი

მასალები თემაზე

მარანი
წარმოებული კარადები ერთ-და მრავალ. პირველ შემთხვევაში შიგნით კაბინეტი მხარს უჭერს იგივე ტემპერატურაზე. მეორე, სხვადასხვა დონეზე, თქვენ შეგიძლიათ დააყენოთ სხვადასხვა "ამინდი". Multi-ტემპერატურა მოდელი საშუალებას საზ სანამ შეტანის ღვინოები სხვადასხვა რეკომენდირებული ტემპერატურა გამოყენება. BSCs ტემპერატურა თანდათან იცვლება დაბალი (ამბობენ, საწყისი +4 გ) ქვედა ნაწილი დანართი, up to +18 გ) ზედა ზონა. In მაცივრები ზონები არ hermetically გამოეყო ერთმანეთს, როგორც ისინი სპეციალურად შემუშავებული ემსახურება და არა შენახვის ღვინო!
თქვენ შეგიძლიათ შეიძინოთ და მრავალ ზონაში კარადები. როგორც წესი, ამ ორი ან სამი chambered პროდუქტი, რომელიც განსხვავდება multi რა ზონა ეს არის დაყოფილი სითბოს მდგრადი დანაყოფები. ამდენად, არსებობს ვარიანტი ტემპერატურის რეჟიმი, თითოეულ ზონაში. რომ გამოიყენოთ ეს კაბინეტები შეიძლება და შენახვის, და ემსახურება ერთდროულად.
თუმცა, ეს ჯერ კიდევ კომპრომისული გადაწყვეტა. პირობების შექმნას ახლოს იდეალური
შენახვის და maturation ღვინის შექმნილი montemartini კაბინეტი. ისინი მხარს უჭერენ მუდმივი პირობები ტემპერატურის მაჩვენებლებს.

ტექნიკის

მას შემდეგ, რაც ღვინის "სუნთქვა", ნებისმიერი კაბინეტი უნდა იყოს, კარგად ნიავდება. იმისათვის, რომ თავიდან ავიცილოთ სუნის, კაბინეტები ხშირად აღჭურვილი ქვანახშირის სამსახურიდან გათავისუფლებული ჰაერის ფილტრები. და იმისთვის, რომ თავიდან ავიცილოთ სოკო (mold), შიდა კედლები დაფარული ანტიბაქტერიული ფენა.
კარები და კედლის კარადები, ასევე მნიშვნელოვან როლს თამაშობენ შენარჩუნების მიკროკლიმატი. კედლები მრავალ ფენას (სისქე აღემატება 5 სმ) და შექმნას რაღაც მსგავსი thermos. საგარდერობო კედლის სისქე ნაკლებია, ვიდრე 5 სმ უვარგისი შენახვა.
კარი ხარისხის კაბინეტები დაკეტილია მჭიდროდ და გარეშე ძალისხმევა, ისინი ხშირად აღჭურვილია latch, რომელიც უზრუნველყოფს m'ხარისხის დახურვის. კარები შეიძლება იყოს ყრუ ან tinted მინა.
არჩევის კარადები, თქვენ უნდა ყურადღებით შეხედეთ მეტი თაროები. თუ ისინი სტაციონარული, ეს უნდა იყოს მყარად ფიქსირებული და აქვს lodgments ბოთლები. ისინი მზადდება მყარი ხის ან ხარისხის პლასტმასის, ხშირად რეზინის შუასადებები. თუ კარადებით, რომლებიც დასახელდა, მაშინ ეს უნდა მოხდეს m'ნაზად და მარტივად. ხშირად გაგრძელდეს თაროზე ასევე აღჭურვილია latch.
ღვინის კარადები, ნებისმიერი ზომის, აღჭურვილი მაღალი ხარისხის ძვირი კომპრესორები ერთად ფართოზოლოვანი დემპფერები. ეს დიზაინი ამცირებს ხმაურის და ვიბრაციის, არასასურველი ღვინო. თუ კაბინეტში არის ხმაურიანი, მაშინ ის ან უხარისხო ან უხარისხო შეგროვებული.
მათ შორის ბოლო დროს განვითარებულ მოვლენებზე, გაგრილების კაბინეტები სისტემა არის გამოყენებული ნახევარგამტარული მოდული Peltier თერმოელექტრული სისტემა, რომელიც მუშაობს გაგრილების junction ნახევარგამტარული მოდულები, როდესაც ნაკადის მეშვეობით მათ, ელექტრო მიმდინარე. კაბინეტები, რომლებიც აღჭურვილია ეს მოდულები, აქვს დაბალი ენერგომოხმარება და ხანგრძლივი მომსახურების ცხოვრებაში შედარებით ჩვეულებრივი მაცივრები. მთავარი უპირატესობა კაბინეტი დამზადებული მათ საფუძველზე, ის არის, რომ დიზაინი თითქმის არ მოძრაობს ნაწილები. ერთი მობილური კვანძის არის პატარა გაგრილების გულშემატკივართა საფარი fuser. დიზაინი და ხმის დისკომფორტი ის იყო მსგავსი, რომ ენერგია კლებულობს პროცესორი შევიდა comp'კომპიუტერული (არ იყოს დაბნეული და გულშემატკივართა, გაგრილებისთვის, დენის მიწოდება! ). ხარისხობრივად ტრადიციული კომპრესორი ქულერები და მაცივრები საფუძველზე Peltier ელემენტები განსხვავდება, ისევე როგორც CD და MP3-ფლეერები.
კიდევ ერთი სიახლე - სისტემა m', რომელიც ეკონომიკური გაციების, რომელიც უკანა კედლის კაბინეტი არ დამთავრდება მდე ტემპერატურის ახლოს ნულოვანი, როგორც კომპრესორი კაბინეტი.
ევროპული მოდელები ღვინის საცავი გამოიყენება როგორც კომპრესორი სახე, მსგავსი, რომელიც აღჭურვილია მაცივრები, და Pelletier. ამერიკის და კანადის მოდელები მაგარი საჰაერო შიგნით კაბინეტი არიან საჰაერო განაპირობა, როგორიცაა ის, რომელიც დამონტაჟებულია იმ ადგილებში, მაგრამ ნაკლებად ძლიერი და ძალიან კომპაქტური.

დიზაინი

ექსტერიერის მოპირკეთება კაბინეტები უზრუნველყოფს უზარმაზარი შესაძლებლობები დიზაინი ფანტაზია, შეზღუდვის მათ მხოლოდ სტანდარტული ზომის პროდუქცია. კაბინეტი შეიძლება "ჩაცმული" იმ შემთხვევაში, მასივი ძვირფასი ხე, უჟანგავი ფოლადის, ალუმინის, ფოლადის, შეიძლება იყოს შეღებილი ნებისმიერი ფერი და უჩვეულო კომბინაცია მასალები. თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ორიგინალური აქსესუარები. თუმცა, თითოეულ ელემენტს დიზაინი მნიშვნელოვნად ზრდის ღირებულება კაბინეტი.
მინის კარები უნდა იყოს ფრთხილად: ისინი საშუალებას პირდაპირი მზის, რომელიც შეიძლება დაზიანდეს ადანაშაულებენ. მაშინაც კი, თუ მინის არის გაუმჭვირვალე, თქვენ არ უნდა დააყენოთ თაროს თვალწინ პირდაპირი მზის. მიუხედავად სანახაობრივი მინის გადაწყვეტილება, ექსპერტები მიიჩნევენ, ოპტიმალური შენახვის, აღარ, კაბინეტები ყრუ კარი.
გამოყენებით ან იქნება ექსკლუზიური დიზაინი კაბინეტის დამოკიდებულია გემოვნების და ბიუჯეტის მყიდველი. მთავარი ის არის, რომ ხარისხიანი შესრულების, ავტომატური მოწყობილობების, მექანიზმების, მასალები აკმაყოფილებს ყველა პროფესიული მოთხოვნები bookmark ღვინო წლების განმავლობაში ან მისი წარდგენა.

ოპერაცია

თქვენ უნდა შეწყვიტოს და თვისებები ოპერაციის ღვინის საცავი. მნიშვნელოვანია, რომ მონიტორინგის სტაბილურობის ძაბვების, როგორც კაბინეტები, რომლებიც აღჭურვილია მგრძნობიარე ელექტრონიკა, რომ მხარს უჭერს შიდა კლიმატი, სინესტე და ტემპერატურის რეჟიმები. უნდა მიხვდნენ, რომ დენის უკმარისობა ან ძალა surges შეიძლება გამოიწვიოს მკვეთრი რყევების ტემპერატურა, და ეს შეიძლება ჩაშლის ღვინო. სხვათა შორის, სქელი კედლები კაბინეტი, აღარ იგი შეინარჩუნებს მითითებული ტემპერატურა, ჯერ კიდევ არ არის ძალა.
როგორც შენარჩუნების ტენიანობა, არსებობს რამდენიმე ტიპის სისტემები. ყველაზე გავრცელებული როდესაც ტენიანობის საწყისი საჰაერო კონდენსირდება კედლებზე კაბინეტი.
არსებობს ტექნოლოგია, lava stone, რომ შთანთქავს ან აძლევს წყალი, როგორც საჭიროა. მაღალი ხარისხის ღვინო კაბინეტი აღჭურვილია სენსორები, რომელიც კონტროლის ტენიანობა. ეს პარამეტრი მითითებულია მომხმარებლის მიერ და იმართება ავტომატურად დროს მითითებული დონეზე. კომპრესორი შესრულების რიგი პროგრესული მოდელები სიტყვით სრული დამატენიანებელი აბაზანა, სენსორების დისტანციური მონიტორინგი ტემპერატურა და ტენიანობა.
მაგრამ, რაც არ უნდა სისტემა არ იყო აღჭურვილი, კარადები, როგორც წესი, რეგულარულად საკმარისი იმისათვის, რომ შეავსონ მიწოდება წყლის რეზერვუარები. შემდეგი მარტივი პირობები, მაღალი ხარისხის კარადები, თქვენ შეგიძლიათ შეინახოთ ღვინო ნამდვილად დიდი ხნის განმავლობაში.
ღვინის საცავი - ძალიან საინტერესო ვარიანტი შექმნათ თქვენი საკუთარი კოლექცია მინიმუმ, იმიტომ, რომ ეს არის აბსოლუტურად თვითმმართველობის მშენებლობა. სტოიკით სამონტაჟო მოითხოვს პრაქტიკულად არანაირი დამატებითი მოწყობილობების ან სამშენებლო და სარემონტო სამუშაოები. მოცულობის ღვინის საცავი მერყეობს 6-დან 1000 ბოთლი. ისინი შეიძლება იყოს დაყენებული ადგილმდებარეობა ბინა, ბარი, საოფისე. მაგრამ მაშინაც კი, კოტეჯები, ხშირად გამოიყენება კარადებს, არ აღჭურვილი მარანი. ასე რომ, შესაძლებელია მოეწყოს ღვინო ოთახი გამოყენებით მოდულები ეხლა დანართი. აქ არის კომფორტული ყურსასმენები ამისთვის სასმელების დეგუსტაცია. ეს ვარიანტი საშუალებას გაძლევთ, რათა შეინარჩუნოს ღვინის კარადები, საჭირო ტემპერატურა, ხოლო უზრუნველსაყოფად, კომფორტული ადამიანის კლიმატის სადეგუსტაციო ოთახი.

კაბინეტები, congenial

საუბარი ღვინის მაღაზიები, რომ აღარაფერი ვთქვათ მაღაზიებში საკმარისი არომატული პროდუქცია, რომელიც, როგორც წესი, იყოს სასიამოვნო გარდა ადანაშაულებენ. ეს არის საოცარი ფრანგი ან იტალიელი cheeses და ძეხვი, უნდა თითქმის იგივე შენახვის პირობები, როგორც ღვინო. სწორედ ამიტომ, განსაკუთრებული მაცივრები მათთვის პრაქტიკულად indistinguishable საწყისი ღვინის საცავი, რომლებიც იგივე კონტროლის სისტემა, ავტომატიკა, გარეგნობა, გაფორმება, ფორმის, იგივე მინა, ან ყრუ, მაგრამ ყოველთვის დახურულ კარს და სქელი კედლები, არ აღვნიშნო, ტენიანობა, ტემპერატურა და ვენტილაცია მუდმივი. თუ თაროები ყველი და კაკვები m'ხორცის პროდუქტები მიუთითოს მათი მიზანი.
სხვათა შორის, დიზაინი სამაცივრო კაბინეტები შენახვის cheeses და ძეხვეული იყენებს იმავე პრინციპებს, გაგრილება, როგორც ღვინის საცავი. კერძოდ, კაბინეტები იწარმოება ბაზაზე თერმოელექტრული მოდულები ხარისხის გაგრილების ელემენტები.

მარანი - ხარკი ტრადიციებს

ყველა ბრწყინვალება ღვინის კოლექცია - მიუხედავად იმისა, სული ან საინვესტიციო არის შეინარჩუნოს უცვლელი, კარგი პირობები, უნდა იყოს ზედმიწევნით და ყურადღებით მოწყობა, ღვინის მაღაზია. პირველ რიგში ეს ჩანს ღვინის კაბინეტი საკმარისი. მაგრამ შეგროვება იღებს და ძალიან სწრაფად დამოკიდებული. ხალხი წესრიგის მეორე კაბინეტი, შემდეგ მეორე, და ქმნის ღვინო ოთახი. და თუ ეს შესაძლებელია, მან აუცილებლად'დარწმუნებული უნდა იყოს, რომ აღჭურვა ღვინის მარანი.
თუ, მაგალითად, რაღაც მომენტში, კოლექციის ღვინოების გადააჭარბებს 1000 ბოთლი, იქნება უფრო მომგებიანი იმისათვის, რომ მათ არ კარადა, და ეს არის სარდაფში. მხოლოდ ეს საშუალებას უსასრულო კომპლექტი დიზაინი და არქიტექტურული გადაწყვეტილებები. არ არსებობს შეზღუდვები ზომის ოთახი. არსებობს პატარა მაცივრები, მუშაობს ეფექტურად, თუნდაც პატარა მაღაზია - არა უმეტეს 8 კუბური m
განსხვავებით, ღვინის საცავი, სარდაფში საშუალებას ბევრი ვარიაციები თაროების ქვეშ ნებისმიერი გეომეტრია და სიმაღლე ბოთლი. მნიშვნელოვანია, რომ თაროებზე იყო მოსახერხებელი, მდგრადი და დამზადებულია ნატურალური მასალის - ხის და ქვის. ბევრი ექსპერტები მიიჩნევენ, რომ Kam'ხის თაროებზე უკეთესი, როგორც ქვის მნიშვნელოვნად ამცირებს ჰაერის ტემპერატურის ცვლილების გარშემო ბოთლი და აგროვებს ტენიანობის გამო, მისი ფოროვანი სტრუქტურა. ძალიან კომფორტული მოდულის შენახვის სისტემები - მათ საშუალებას გაძლევთ ოპტიმალურად ორგანიზება სივრცეში, ამოიღონ და ქმნის ბოთლი გარეშე შემაშფოთებელი მეზობლები. გარდა ამისა, მოდულები view განვითარების როგორც კოლექცია იზრდება.
ერთი შეხედვით, იდეალური და ტრადიციული ადგილი მოწყობა, ღვინის მარანი, როგორც ჩანს, სარდაფში ან სარდაფში ოთახი. და ეს მართალია, მაგრამ ქვეყნის ზომიერი და თბილი კლიმატი. პირობებში რუსეთის ზამთრის ყინვების დროს, ნიადაგის შეიძლება გაიყინოს up to 1, 5 მ, ხოლო ტემპერატურა მცირდება მისცემს გადაჭარბებული ტენიანობა, ასე რომ, ზოგჯერ უფრო ადვილია აშენება ღვინის ოთახი, რამდენად თბილი, სარდაფით, უეჭველია, რომ ეს დამატებითი აღჭურვილობა. მიუხედავად იმისა, რომ იმასთან დაკავშირებით, რომ მარანი სარდაფი არსებობს მთელი რიგი უპირატესობები: ნაკლებად საოპერაციო ხარჯები, ენერგიის ხარჯები, უმაღლესი აღჭურვილობა ცხოვრებაში. მაგრამ დღეს, თქვენ შეგიძლიათ ჩართოთ ნებისმიერი ოთახში შევიდა, ღვინის სარდაფით, შესაბამისად ყველა პირობები და მოთხოვნები. ეს შეიძლება იყოს სხვენში, loft, outbuilding... დამნაშავე შენახვის სივრცეში ხდება მას შემდეგ, რაც მისი ტექნიკურად აღჭურვილი და ფუნქციურად. საჭირო კომპლექტი ტექნიკა, ღვინის სარდაფები შედგება სამაცივრო სისტემები, ვენტილაციის სისტემები, მოდულები თაროები და ა.შ., მნიშვნელოვანია, რომ უზრუნველყოს ამ შენობაში თავისუფლად გადაადგილების საჰაერო მიედინება თითოეული ბოთლი შეიძლება "სუნთქვა". ინდივიდუალურად კონკრეტული ოთახში აღჭურვილობა დამოკიდებულია მისი ზომა, მდებარეობა, რაოდენობის დამნაშავეები მოდულები. სპეციალური კონდიციონერი, სავენტილაციო და გაგრილების სისტემები, თაროები გრძელვადიანი შენახვის ღვინის კომპლექსი ყველა ეს ქმნის ოპტიმალური გათბობის და ვენტილაციის საჭირო მიკროკლიმატი, ხილვადობა და ხელმისაწვდომობას თითოეული ბოთლი. როდესაც მოწყობა ღვინის მარანი, აუცილებელია დაიცვას ნომერი ძირითადი პირობები: ოთახი უნდა იყოს მინიმალური, ნათელი, სავალდებულო'იძულებითი იზოლაციის, საცავი თავად არ უნდა იყოს განთავსებული ადგილი ექვემდებარება ვიბრაცია (როგორიცაა გზების). ღვინის შენახვის არასასურველი აშენება ახლოს "თბილ" ადგილებში ტიპის საუნა ან "თბილი სართულზე" ზედა.
უფრო რთული და ძვირი აღჭურვა მარანს სახლი უკვე აშენებულია. ექსპერტები აღნიშნავენ, რომ სავენტილაციო სისტემა, electrotrance და წყლის სარდაფები შედის, როგორც წესი, საერთო საკომუნიკაციო სისტემის სახლში. ამიტომ, შექმნა პროექტი, სასურველია, რომ ითვალისწინებდეს მარანი. მინიმუმ, მოწყობის შენობაში უნდა გაკეთდეს, როგორც მინიმუმ, პირველ ეტაპზე მშენებლობა და სარემონტო სამუშაოები.
გაითვალისწინეთ ისიც, რომ ღვინის მარანი, ფაქტობრივად, არის დიდი მაცივარი. ტემპერატურის, ის არ არის კომფორტული, ადამიანი, ეს არ იჯდეს სასმელი ისარგებლოს გემო. ექსპერტები რეკომენდაციას დაყენების დალუქული კარი, შესასვლელში მარანი ან სხვაგვარად იზოლირება იგი მიმდებარე სადეგუსტაციო ოთახი. მაგალითად, ეს არის გონივრული ვიზუალურად "დამალვა", ტექნიკით, ზოგიერთი დეკორატიული ელემენტების ან ზემოთ შეჩერებული ჭერი, და ბრალი მოდულები hermetically დალუქვა მინის ან ხეები'ხის კარები. ერთობლივი მუშაობის ინჟინრები, ინსტალატორები და დიზაინერების დაეხმარება სივრცის შექმნა უნიკალური მყუდრო გარემო, სადაც შეგიძლიათ დაისვენოთ და დატკბეთ ერთი ჭიქა ჯარიმა სასმელი, მაგალითად, 15 წლის. ამ ოთახში, ან ამ მარანი იქნება კომფორტული და ღვინისა და ხალხი.

ოპერაცია მარანი

Refrigerating მანქანები მარანი, მსგავსი ჰაერის, მაგრამ, რათა შეიქმნას სწორი კლიმატის ჩვეულებრივი საყოფაცხოვრებო კონდიციონერი შეუძლებელია. როგორც წესი, მას არ შეუძლია მაგარი საჰაერო ქვემოთ 18 გრადუსი C.
ინდივიდუალურად გამოთვლა ტენიანობის დონე თითოეული ოთახი. ოთახი დაბალი ტენიანობა (ქვემოთ 50%) ექსპერტები გირჩევთ დააყენოთ სისტემების იძულებული გახდა, მისი მხარდაჭერა, ეს არის, გარდა ამისა, fed წყალი. ტენიანობა ავტომატურად კონტროლდება დახმარებით ელექტრონიკა.
როგორც ღვინის თაროები, ტექნიკა სარდაფში დამოკიდებულია სტაბილური ძაბვა. ყველაზე თანამედროვე სისტემების კონტროლი მიკროკლიმატი ღვინის მარანი და მართვის დაცული ძაბვა - მონიტორინგი ძაბვის მოწყობილობა. იმ არასასურველ სიტუაციაში, სისტემა მხოლოდ shuts ქვემოთ.
კლიმატური სისტემის ქარხნებში უნდა გაიაროს რეგულარული შენარჩუნება. მას შემდეგ, რაც მფლობელი არის გონივრული დადოს ხელშეკრულება ტექნიკური მხარდაჭერა სპეციალისტები, აღჭურვილობა, რომელიც რეგულარულად ტესტირება. სამაცივრო სისტემა ღვინის მოითხოვს მუდმივი ზრუნვა - გროვდებიან მტვერი, ისინი უნდა იყოს გარეცხილი, გასუფთავებული და ა.შ., ხელშეკრულება შეიძლება დაიდოს კომპანია, რომელიც გააკეთა მონტაჟი ღვინის სარდაფით, და ნებისმიერი სპეციალიზებული მომსახურების კომპანია.
ჩვენ უნდა ითქვას, რომ შექმნა და შემდგომი მოვლა ღვინის მარანი, უკეთესი აირჩიოს კომპანია გამოცდილება და ტრადიცია. ზოგიერთი ავტორიტეტული ფირმები, ვურჩევ და მიმწოდებელი ღვინის შევსება მარანი საუკეთესო ბრენდების, რთველი შესაბამისად გემოვნების მფლობელი.

მიზნით კოლექცია

კოლექცია ღვინო არის არა მხოლოდ საფონდო ბოთლები სხვადასხვა ეტიკეტები. ყოველ კოლექციაში მიზნით. თუ ეს ინვესტიცია, ეს არის მნიშვნელოვანი თავს ჯარიმა და ვიცი, wobbly ღვინის ბაზარზე. ღირებულება პოპულარული ღვინო (მაგალითად, ბორდო) შეიძლება იზრდება 20-25% წელიწადში, და იშვიათი (მაგალითად, შინდისფერი) შეიძლება გაიზარდოს 100% და სხვა. მეორეს მხრივ, ყველაზე პოპულარული ღვინის ლიკვიდური საქონელი და rarities იმისთვის, რომ განახორციელოს. თუმცა, ნებისმიერი ინვესტიცია, არის რისკი.
თუ ღვინის კოლექცია აპირებს სულს, საკუთარი სიამოვნება, ეს იწვევს სრულიად განსხვავებული მიდგომა. თქვენ შეგიძლიათ რეგულარულად ქმნის მომეწონა ღვინის 10-20 ბოთლი და 10-15 წლის უნდა გახდეს მფლობელი განსაცვიფრებელი კოლექცია. უფრო მეტიც, საწყისი თვალსაზრისით ღირებულება, ძალიან. ეს კრებული არის სიამაყე მფლობელი, და გარდამავალი ჩვეულებრივი შეხვედრა ღვინო ამ იშვიათი კოლექცია - კითხვა არის მხოლოდ 10-15 წლის განმავლობაში.
როგორც პროფესიონალები, რათა მათ მარნები ან ღვინის საცავი საინტერესო იშვიათი, რთველი, ღვინო. დღეს ეს არ არის რთული შეავსოთ მარანი ბანალურ მითითებული ყველა შესაძლო ბორდო, supertoskana და სხვა ღვინოები. ტრადიციული ღვინის მწარმოებელი ქვეყნების ღვინო მზადდება საუკუნეების განმავლობაში, და არ მიიღოს, მას ამის გაკეთება, უბრალოდ ზარმაცი. ღვინის იქ უკვე დიდი ხანია სტრატეგიული პროდუქტი, მნიშვნელოვანი შემოსავლის წყარო, ეროვნული იდეა და ვალუტა. და თუ გსურთ რამე იშვიათი, თქვენ უნდა განიხილოს მცირე მწარმოებლებს. ღვინის მცირე მეურნეობების ხშირად აქვს ძალიან კარგი თანამშრომლები აფასებს. ეს არის მათი ლამაზი "დაჭერა", - > ყიდვა და ცდილობენ. ჩვენ უნდა გვესმოდეს, რომ მსოფლიოს ღვინო არის არა მხოლოდ იცნობს, ყველა სახელები მოსმენა! უბრალოდ შესაძლებლობები ცდილობენ კარგი ღვინის მწარმოებელი, რომლის წარმოების მოცულობა 200 000 ყუთები წელიწადში - უფრო მეტი, ვიდრე წარმოების 1,800 ბოთლი! მოწინავე მოყვარული, სხვადასხვა არასამთავრობო ტრივიალური მიდგომა შერჩევა ღვინისა და შედგენის საკუთარი კოლექცია.
თუ თვით არის რთული გასაგებია გიჟები კალეიდოსკოპი ღვინო, ეს არის შექმნათ თქვენი საკუთარი კოლექცია, თქვენ უნდა კონსულტაციები მცოდნე სომელიეთა. მაგრამ, სამწუხაროდ, ჩვენი ქვეყნის კულტურის შეგროვება ღვინო ჯერ არ ჩამოყალიბდა ისე, რომ მფლობელები სარდაფები ან'capacious ღვინის საცავი მოზიდული შექმნა, მისი ღვინო საფასური პროფესიონალები. რუსეთში კულტურის ღვინის შენახვის ყალიბდება, და დღეს სარდაფით კოლექციების დიდი ღვინოები იშვიათი.

ეკატერინა Orlova

წყარო: elitdom. com

წყარო: www. eremont. ru

No comments:

Post a Comment

Яндекс.Метрика